Kharlton Belmar

kramerjobbar

En sista arbetsvecka är strax påbörjad inför den andra delen av min tredelade semester (där den tredje ska spenderas på Island i höst!!!).

Det blir inte mycket stor journalistik gjord för stunden. Stor, ni vet: sån där journalistik som säger någonting om samhället genom sporten.

treggarn

Sån.

Giffarna släpper iväg Smajl Suljevic till IK Frej i superettan där han får konkurrera med Pontus Silfver om mittfältsplatserna. Sett till hur viktig varje värvning var i vintras (det plockades ju bara in tre spelare!) och att GIF, med sin ytterst tightlädrade penningpung, valde att köpa loss honom från division 1-klubben Dalkurd så är det en närmast historiskt svag värvning.

Totalt 22 minuter i allsvenskan, blev det, och Stefan Ålander har gått före som reserv på innermittfältet och även Adam Chennoufi har stått före i innermittfältskön, det såg vi i genrepet mot BP när Wok-Lars Gerson var borta.

Jag vill inte ens börja spekulera i hur många fler poäng klubben kunnat haft om Giffarna istället lagt Dalkurd-krutet på Smajls nigerianske lagkamrat, yttern Michael Omoh, som stundtals vänt upp-och-ner på försvar och sprungit in 10 poäng på 15 matcher i Östersund.

charlietänker

I och med utlåningen kanske åtminstone löneutrymme skapas upp för den anfallsvärvning som Urban Hagblom gått ut och öppnat för. I och med Johan Eklunds skada borde GIF Sundsvalls anfallsuppsättning, med Leo Englund och Pa Dibba, närmast tumma på de allsvenska truppföreskrifterna.

Vad har vi då för namn som lär finnas i Urbans anteckningsblock?

Tillåt mig krysta fram fem namn:

Teteh Bangura, klubblös och tillgänglig för Patrick Mörk-leasing.

Sebastian Andersson, Djurgården, får ingen speltid och Urban och Super-Bo goes way back, hela vägen tillbaka till en tid innan Thomas Backman- och Elias Storm-lån.

Pär Ericsson, Kalmar, är aktuell för lån till superettanklubbar och torde då också kunna tänka sig en allsvensk bottenkonkurrent.

Erido Poli, IFK Luleå, har ryktats till IFK Göteborg tidigare och provspelade (medan han öste in mål för Huddinge i tvåan) för Giffarna redan vintern 2013. Gjort sju strut för norrbottningarna under vårsäsongen.

Kharlton Belmar, Portland Timbers II, är en 22-årig nordamerikansk anfallare som i år gjort 9 mål på 18 matcher i den amerikanska andraligan. Med McKinley Tennyson och Ali Gerba i färskt minne (nåja: 2001 respektive 2005) gör man bäst i att inte glömma Urban Hagbloms nordamerikanska kontakter. Jag säger inte att det blir just Kharlton, bara att det inte är alltför osannolikt att Urban tittar (eller åtminstone lyssnar på agentlockrop) från andra sidan Atlanten. När Örebro i våras hade en smärre anfallskris sista-minuten-lånade man en yngling från, just det!, USA.

Kommentarsfältet är, som alltid, fritt för egna spekulationer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamfilter *