Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Historielektion:

2008:

Nykomlingen GIF Sundsvall säljer den oerhört framstående högerbacken Mikael Lustig till Rosenborg i en mångmiljonaffär under säsongen. Ersätts ej: Billy Berntsson flyttas över från sin vänsterbacksposition och Christian Söderberg och Abubaker Tabula anses räcka som vänsterbacksutbud.

Kommentar: Inget att anmärka på i själva försäljningen. Lustig, den framtida landslagsmannen, var för bra för GIF Sundsvall, storklubben Rosenborg strösslade miljoner; GIF Sundsvall har uttalat att man inte ska stoppa spelare. Kanske att pengarna skulle ha återinvesterats i ytterbacksbeståndet.

2012:

Nykomlingen GIF Sundsvall säljer den  framstående vänsterbacken David Myrestam till Haugesund under säsongen för ett antal hundra tusen kronor, i stället för att behålla honom säsongen ut och låta Myrestam gå till Norge vid kontraktets slut i december. Myrestam, en av seriens bästa vänsterbackar, ersätts då av den 166 centimeter långe vänsteryttern Robbin Sellin som plockas in från superettans mittenlag Brage.

Kommentar: Mycket att anmärka på. Så mycket att anmärka på, skulle det visa sig, att man skulle kunna ge ut en sedelärande bok på temat.

2015:

Nykomlingen GIF Sundsvall uppges ha sålt den framstående ytterbacken Robert Lundström till norska Vålerenga för (får vi anta) ett antal hundra tusen kronor, i stället för att behålla honom säsongen ut och låta Lundström gå till Norge vid kontraktets slut i december. Han lär ersättas av… någon?, kanske, men knappast någon som går in och är en av seriens bästa högerbackar (som Robert Lundström faktiskt har varit).

Kommentar: Jag saknar ord för denna historielöshet. Det är nära till att jag tvättar mina nävar från alla kommande allsvenska GIF-projekt. Det går ju inte, detta. Ingen lär sig något. Ingenting blir bättre. Inga steg tas. Sisyfos sten rullar ner igen, antagligen till superettan.

Jag har, som sig bör, förberett en meme:

urb9

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamfilter *