Veckans…

… sexigaste svenska fotbollsnyhet: 

Jag vet inte hur vi har lyckats undvika att prata om det här, GIF-fystränaren Joakim Svedbergs utspel i Sundsvalls Tidning:

giffers
Fler än hälften av a-lagsspelarna i den allsvenska bottenklubben GIF Sundsvall hoppar högre änvärldens bäste fotbollsspelare, Cristiano Ronaldo; känd som fotbollsspänstens ansikte utåt.

Det här är förstås uppgifter som borde basuneras ut med pompa och ståt på Svensk Elitfotbolls hemsida, inte smygas ut i mjugg på en liten ST.nu-blålänk.

Det väcker också frågor. Varför har GIF Sundsvall bara gjort två nickmål (Jocke Nilssons mot Åtvidaberg och Stefan Ålanders mot Kalmar) på hela säsongen − om man nu har hela fotbollsvärldens kanske spänstigaste trupp?

(Det måste man väl ha, då Cristiano Ronaldo anses ha NBA-mässig spänst, åtminstone enligt det här förvisso söndersponsrade klippet.)

Två ynka hörnmål, när de blåklädda torde kunna flyga fram i olika volleybollkonstellationer, där tre stycken far förbi bollen med olika nickfinter samtidigt som en fjärde − från en position någon meter upp i luften − smashar dit bollen???

Huvuden, främst de huvuden som har ansvar för de fasta situationerna, bör rulla nerför Universitetsallén.

Jag tog mig friheten att veva ihop en bild av hur det skulle se ut om man ställde exempelvis Johan Eklund mot Cristiano Ronaldo i en höjdduell:

11657382_10153402419233996_1060464871_n
Detta montage borde förstås Svensk Elitfotboll försöka köpa loss från Pirkt.se-koncernen och använda i sin marknadsföring av allsvenskan.

(Jag har en kompis som jobbar som redigerare och som med bestämdhet vill hävda att hans jobb minsann inte kan utföras av en robot. Jag vill bara säga till honom, och till alla andra som tror sig vara oersättliga av robothand, att jag Paint-frilade denne flygande Eklund på under halvminuten.)

Jag är i och med detta utspel helt lugn kring GIF Sundsvalls vara i allsvenskan 2016; vi har ett tiotal hörn- och allmänna nickmål att räkna in under hösten.

… osexigaste svenska fotbollsnyhet:

bp

2 reaktion på “Veckans…

    • Att en ung manlig skribent aldrig bara kan få leva och verka i egenskap av manlig skribent!!! Att han alltid ska reduceras till fettprocenten på sin torso!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamfilter *