The Pro-GIF Conspiracy

Lagom till bortamatchen mot Gefle kan vi inte bara konstatera att läget ser oroväckande ljust ut (så där som det brukar se ut när någonting byggts upp, upp, upp och sedan med obönhörlig kraft slungas ner på jorden); vi kan också, åtminstone tillfälligt!!!, lägga ner pratet om att det skulle pågå en »Anti-GIF Conspiracy« bland de etablerade medierna.

Sportbladet, exempelvis, kuppar för att Pa Dibba borde vara högaktuell för det svenska landslaget.

dibbmund
Och nej, det är inget agentpåhejat utspel av Dibba, det verkar vara en del i en kampanj från Sveriges största sporttidning:

dibbmund2
Stackars Pa kan till slut inte annat göra än att säga att ”då får man väl tänka igenom vad man gör”, efter att reportern fortsatt pressa honom på detta hypotetiska scenario för att göra sig en rubrik. De tre punkterna som avslutar rubrikerna kan vara den mest krystade användningen av trippelpunkten i sportjournalistikens historia.

Men artikelns avslutning är förstås det allra bästa:

hamren
Det är kanske det bästa telefonsamtal som aldrig blivit av; en svensk förbundskapten som, inför en viktig EM-kvalssamling, blir uppringd av en journalist och utfrågad om hur tungt det är för svensk landslagsfotboll att en 27-årig anfallare som gjort totalt 4 allsvenska mål på 30 matcher väljer bort möjligheten att spela för Sverige.

Det är en nivå av GIF-vänlighet vi inte ens ser på Pirkt.se, men om nu artikelförfattare Ola Nilsson på Sportbladet slagit upp den GIF-vänliga dörren så kommer min TT-persona inte vara sen på att kliva igenom den närhelst det ges en glipa.

Tänk i sommar när, säg, Robban Lundström är på väg till Djurgården. Då kommer jag att rubriksätta det så här:

Lundström på väg till Dif – nobbar Chelsea

Och det kommer inte att vara fel. För i texten kommer det se ut typ så här:

– Jag har inte bestämt mig, men det lutar åt Djurgården, säger Lundström.

Men om José Mourinho skulle ringa när du sitter och ska skriva på kontraktet med Djurgården?

– Jag förstår inte frågan.

Om han skulle vilja ha dig till Chelsea plötsligt – då skulle du väl tänka om?

– Varför skulle han vilja ha mig till Chelsea?

Men om vi spekulerar i att han skulle göra det?

– Alltså min agent kollade, det fanns inte ens intresse från Germinal Berschoot eller…

Men om??? OM han skulle ringa???

– (Tystnad) Ja, då skulle jag väl behöva fundera, kanske. Men som sagt: jag tror int…

Tack!

Pirkt.se har sökt Chelseas ledarstab för en kommentar.

(Så, typ. Om det nu skulle bli så olyckligt att Robert Lundström någonsin hamnar på glid från klubben. Måtte Urban snärja upp honom på ett nytt, smörslungat långtidskontrakt snarast. Låt Sundsvall bli en stad där en lokalt fostrad högerback kan tjäna lika bra som någon av stadens alla försäkringsbolagschefer.)

Jag har bokat en plats på en buss upp till Gävle. Jag smsade ett nummer, fick min bokning bekräftad, skrev ett litet fakta- och nostalgidrypande inför-match-inlägg och vaknade upp till ett nytt sms från samma nummer:

(null)

Erik Löfgren
Legitimerad festförstörare

En reaktion på “The Pro-GIF Conspiracy

  1. Pingback: pirkt.se | Pirkt.se-året 2015

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spamfilter *