Jack vs Wallin @ Arlanda Terminal 5

Igår skulle jag, i egenskap av TT-reporter, ut och möta Badou Jack på Arlanda.

Badou Jack, undrar du? Han har inte bara ett av svensk idrotts allra bästa namn; han är också sedan förrförra veckan världsmästare i supermellanvikt.

baddarn
Och nog blev jag lite spak när jag kom in och fick reda på uppdraget. Inte mindre än en gång har nämligen en fryntlig tant på en uteservering i Sundsvall misstagit mig för Sundsvalls egen proffsboxare Otto Wallin.

otto
otto2
Skulle den förre Djurgårdsboxaren Badou Jack missta mig för den medelpadske tungviktaren och ge mig på en rask trynstöt vid blotta åsynen?

Det gick förstås inte att utesluta: här skulle det vara bäst att hålla inne hakan och ha bålpartiet på helspänn.

Bara den risken oroade förstås, men som om inte det var nog så slängde sig någon mediestrateg ur sig idén om att det borde göras webbteve med den nye WBC-mästaren och hans bälte.

Min kollega Per Bohman åkte redan under sin första vecka på redaktionen iväg och gjorde en livesänd webbteveinsats från Idrottsgalan som blev så bejublad att folk pratade om att det allena var ”nådastöten för linjär teve”. Folk från fjärran redaktionsavdelningar letar fortfarande upp honom i små lemmeltåg av tacksägelse, allt för hans förmåga att hålla låda inför en idrottsgala – så nog kände jag en viss press inför detta mitt första videoframträdande i TT-skrud.

Jag såg framför mig skräckscenarion där min lådahållande ambition tagit överhanden:

nyhet

Badou gled så småningom ut i ankomsthallen i en vit mjukdress, än vitare sneakers, solglasögon och med ett guldmelerat jättebälte (det största som synts i svensk idrott sedan Olof Lundhs tidiga teve-år då han inte sällan höll pli på byxlinningen med hjälp av ett tjurspänne av monstruösa mått) över bagagevagnen.

Bara det vittnar ju om en superstjärneutstrålning i världsklass – men det som verkligen put it over the top var förstås Badou Jack egna, personliga världsmästarbälteshållare:

Drömyrke: världsmästarbälteshållare.

Ett filmklipp publicerat av Erik Löfgren (@eriklofgren_)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spamfilter *