En bloggkommentar: »Keep up the good work«

Det krävs en del för att en medelpadsk GIF-sympatisör spontant ska tjoa – TJOA!!! – över ett Gefle-mål i allsvenskan, men när jag såg Johan Oremo lomma fram för att slå en frispark från 25 meter och bollen steg och steg och steg och…

kramerskriker
… borrade sig in i en malplacerad, inåttassande Pär Hanssons kryss. Jag skrek rakt ut över TT-redaktionen, skriket bara lättade iväg!!!, gick inte att stoppa!!!, ty det kan ha varit något av det mest överraskande jag någonsin sett.

Jag minns att jag, några Valborgsöl in förvisso, tyckte att Giffarna stod för en riktigt fin bortaprestation mot Helsingborg när man skapade klart fler chanser än Henrik Larssons namnstarka men trögflytande gäng.

Men så såg jag Gefles första halvlek idag, innan Helsingborg satte in ett Micke Dahlberg-tvillingtorn intill Robin Simovic och började hota (så till den milda grad att Roger Sandberg, i en klassisk gammal GIF-tränar-nyck, kände sig nödgad att plocka ut en anfallare och sätta in en tredje mittback!!!), och kom på andra tankar.

Jä–ävlar vad bra han var i sin säsongsdebut förresten, Micke Dahlberg. Han hade kvar den kontinentala aura han återvände med förra sommaren och stod för den sortens andrahalvlek som brukar kunna ta allsvenska anfallare till Apollon Smyrni – för en andra vända!

Den sortens andrahalvlek.

Jag skrev matchen från teven på grund av att den tilltänkt utsände reportern fick förhinder och, fan, jag har nog aldrig länkat till någonting jag gjort i TT-väg tidigare och det är förstås märkligt. Innan den Roland Paulsen-ledda omkullrunklingen av det arbetslinjerade samhället sker så är jag ju mitt jobb – så här har ni; idag blev jag bland annat publicerad i anrika Västerviks-Tidningen.

(Nå-ja: nätupplagan åtminstone.)

Jag lyckades med konststycket att, på 16 spelade rader, ha totalt fyra rätt på Stryktipset.

Äh, när vi ändå basunerar ut texter (vadan detta luddiga, plötsliga hävdelsebehov???): jag skrev faktiskt en av årets längsta Premier League-ingresser idag också.

Och så noterade jag att ingen mindre än Alexander Meier leder den tyska skytteligan med 19 fullträffar, före storheter som Robben och Lewandowski och nykläckta stjärnor som Bas Dost.

Meier är en 32-åring som gjort ett decennium i Frankfurt i första- och divisionen och som vid en googling är…

meier
… synnerligen lättklädd. Av de första sju första bilderna som dyker upp på den nästan två meter långe och ur granit huggne tysken så har han bara tröja på sig på en. Inte ens Cristiano Ronaldo – som kommer bli ihågkommen för att ha påstått sig göra 3000 situps* om dagen och som hanterar en Champions League-final som 19-åriga killar i Billabong-shorts hanterar en solgassande dag på Tranviken – har kastat tröjan på någon av de tio första bilderna vid en googling.

*= Jag räknade på det, förresten: Ronaldo gjorde 58 mål under 2014 och visst är det bra – men siffrorna blir mycket mindre imponerande om man tänker på att för varje mål han gjorde så krävdes det 18 879 situps. Jag tror banne mig att jag har en bättre mål-per-situps-ratio än Cristiano Ronaldo.

Den här låten, hörni. Den får mig att göra saker omedvetetet i offentliga rum (dansa! nynna!), som vore den en Johan Oremo-frispark från distans.

… den ”LMTH livsstil ayee”, som de sjunger om i refrängen? Jag var inte helt på det klara med det heller, först, men har tagit reda på att LMTH står för ”Laboratoire, Machines, Thermiques et Hydrauliques”. Refrängen är Lorentz sätt att säga åt dig att ta ett traineejobb på ABB.

4 reaktion på “En bloggkommentar: »Keep up the good work«

  1. Fast LMTH i den låtens bemärkelse betyder kanske mer ”lets make that happen” vilket är labeln som Madi och Lorentz släpper musik under.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamfilter *