Scharlakansansikte flydde från cykelpolis

(null)
Det här, gott folk, är ett scharlakansansikte; en sällsynt djurart som bara går att se i nordvästra Brasilien, östra Peru eller – om man är riktigt vaksam – när en gammal mittbacksrese med förhistoriska division 1-meriter väljer att jogga längs Söder Mälarstrand en motvindig aprileftermiddag.

Så där ser jag typ ut, efter någon halvkilometer, när svettningarna och ledvärken börjar urarta.

Jag var lite orolig inför min runda. Stockholms vattennära löpvägar är ju avsedda för stadsbor med bostadsrätt, aktivitetsarmband och färgglad vindjacka – inte för snyltjoggande ortsbor som, utan att betala för privilegiet!!!, springer runt och glåmar på de ståtliga husfasaderna och sänker kvadratmeterpriset med sin scharlakansansiktesuppsyn.

Jag tänker mig att REVA-gruppen gått ihop med HSB och bildat en Pacific Blue-kår som håller kustpromenaderna fria från bostadsrättsligt oregistrerad ohyra. Jag tänker mig en avlägsen men myndig röst i fjärran när man lufsar fram i sakta gemak: ”DU DÄR!”, och så vänder man sig om och ser en tightsmelerad cykelpolis peka på en, ”jag har sett dina hyresrättsansökningar; du har inte ens i närheten av nog många bosparpoäng för att höra hemma ens i ett av rivningskontrakten här!”.

Det slapp jag dock.

Däremot var det sedvanligt tråkigt att löpa. Ickestimulerande. Den här portalens potentiella nyhetsrubrik inför 2014 (en av många) stämmer fortfarande:

joggtrend

Men inget ont, jobbigt och tråkigt som inte har något gott med sig. När man väl letat sig tillbaka så stod det där, uppdukat – det veckovisa fredagsfikat:

bullfest
TT vägrar låta mediekrisen påverka sina anställdas midjemått; när det gäller bakverk behöver man inte tänka skalfördelar. Det enda som är bättre än att febrigt sätta två snabba kanelbullar till näbben efter ett nyss avslutat löppass är väl att sätta två kanelbullar till näbben efter en lugnare eftermiddag vid datorn.

På tal om mediekris så borde den här nyheten presenteras tillsammans med en ”det här är en annan dag än 1 april”-disclaimer:

Skärmavbild 2015-04-24 kl. 18.36.21

Jag varken hinner eller orkar kommentera den där nyheten (som lika gärna kunde ha varit en skojig, Mittmedia-smädande Pirkt.se-skojartikel); jag vill bara göra klart att när det gäller journalistik så delar jag till stora delar Svenne Lundströms syn på robotar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamfilter *