Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Potentiella GIF-förvärv, anfallsspecial:

Den monumentala succén för förra listan visste inga gränser. 

ST hakade oförhappandes på Marcus Hansson-spåret, trots blånekningar!, Motala-anfallaren Ibrahim Alushay blev så GIF-sugen att han skickade ut listan via sitt Twitter-konto och Urban Hagblom har med all säkerhet börjat nafsa Freddy Adu i hasorna. 

Än så länge har vi bara tvingats stryka Victor Agardius från förra listan: Kalmar FF plockade åt sig den mjölktetran. 

Ska det bli en veckovis tradition, detta? Främst i brist på annat? 

Ja, det passar väl bra. Sällan har det väl rådit en sådan brist på annat. 

Visst saknar GIF-truppen ett anfallskomplement? Således: anfallsspecial! 

 

Kion King, 18, Strands IF.

Skärmavbild 2014-11-14 kl. 15.13.52

Chelsea har sitt Vitesse, Manchester United sitt Royal Antwerpen och GIF Sundsvall hade sitt Östersunds FK fram tills att… ja, jag har bestämt för mig att det blev någon fnurra på tråden där; att någon utlånad dagdrivare pendlade upp dit och med en välmenande hemåtnick sköt hela samarbetet i sank.

Men kan GIF Sundsvall nu ha sitt Strands IF, månne?

Kion King, den pojklandslagsmeriterade 18-åringen, lämnade Giffarna förra året för skjuta upp Strands IF ur fyran. I år har målkavalkaden fortsatt i Division III Södra Norrland där han med 18 baljor blev delad skyttekung. Han beskrivs, av en samlad Lokalfotbollen.nu-expertis, som rapp, finfotad och försedd med en ständigt sniffande målsnok.

Det borde vara högaktuellt för Urban att nypa tillbaka denna namnmässiga extremtalang, född 1996: om inte annat för att ta en given anfallsplats i Pirkt.se:s prestigefyllda namnelva.

Sannolikhet: 33%

 

Pálmi Rafn Pálmason, 30, Lilleström.

Hur skapar man ett någorlunda troligt GIF-rykten i november 2014?

Man tittar på vilken isländsk agentur som företräder såväl Ari Skúlason som Jon Gudni Fjoluson och Runar Mar Sigurjonsson, tar hänsyn till den ansträngda GIF-ekonomin och tittar på spelare inom denna agentur vars kontrakt går ut.

Jag fastnade först för innermittfältaren Finnur Orri Margerirsson, vars kontrakt med Breidablik löper ut i vinter, men där har den isländska storklubben Hafnarfjördur redan varit och huggt och fått 23-åringen att krita på för från januari 2015.

Då återstår… nästan bara Palmi Rafn Palmason. Den trettioårige mittfältaren kan också tjänstgöra som anfallare och gjorde i år sin målbästa säsong någonsin i Norge då han strutade nio gånger om i Tippeligan för Lilleström. Han öppnade i somras för att lämna, läser jag, och uppgav sig så sent i september vara orolig ”över att inte ha hört något”. Så sent som igår bekräftade han för isländska medier att det inte blir någon fortsättning i Lilleström och han öppnar i samma veva för att flytta hem till Island.

Men först tar väl hans agentur Total Football och slår en signal till GIF-kansliet?

Onekligen en potentiell drömvärvning: nio baljor i Tippeligan skojar man inte bort.

Sannolikhet: 16%

 

Philip Hellquist, 23, Djurgården.

KistasKaka
Uppges vara högaktuell för Halmstad, men om det inte blir HBK (Jens Gustafssons utlagda nät verkar onekligen vara brett och grovmaskigt: även IFK Sundsvall-fostrade vänsterbacken Viktor Lövgren ska på provspel) så kan jag nästan gå i god för att det blir GIF Sundsvall för den alltid hårt krigande men något fotbollsbegränsade DIF-produkten.

Urban Hagblom är inte blyg med att nämna sina goda kontakter med Bosse Andersson i Djurgården, de måste alla gånger ha diskuterat Philles framtid och… ja, jag tror jag nämnde det sist, när jag listade Albornoz, att Sundsvall känns som det naturliga flytta-från-Stockholm-steget för spelare som inte riktigt håller storstadsklubbsmåttet.

Philip Hellquist är urtypen för en sådan spelare, en som är redo för en flytt till en mindre klubb, och skulle trots allt – även om jag tycker att han är ganska beskedlig som allsvensk anfallare i nuläget – komplettera Eklund och Dibba ganska väl.

En så där nästan obehagligt realistisk värvning; men inte mig emot. ”Kistas Kaká”, som han kallades när han kom fram som ung stortalang, kan säkert få den nytändning han behöver med lite medelpadskt förtroende.

Sannolikhet: 50%

 

Sakari Tukiainen, 23, Atlantis.

Strutade 40 gånger om i finska andraligan varpå AIK förstås inbillar sig en ny Eero Markkanen-saga för den storvuxne finländaren. Imponerade tydligen på provspelet för AIK, men om nu den guldsiktande klubben skulle vilja värva något mer etablerat än 23-åringar från finska gärdsgårdsserien så kan nog Urban Hagblom vara där och krafsa.

Och det vore ju häftigt med en Eero Markkanen-historia på medelpadsk mark. Mig veterligen har GIF Sundsvall inte sålt någon spelare direkt till Real Madrid; det var väl bara snack om att ”Lunkan” skulle Julien Faubert-ersätta en skadetrasslande Michel Salgado, hösten –03.

Sannolikhet: 8%

 

Mubiru Yahaya, 16, Sorsele.

Spottade in 30 mål för ett mittenlag i femman som 16-åring; något som (alldeles oavsett hur svag den västerbottniska femman är) borde ge någon form av utslag på Urban Hagblom-radarn.

Har GIF Sundsvall de scoutkontakter de säger sig ha uppe i norr så torde denne 16-åring från Uganda tittas till under vintern.

Sannolikhet: 5%

3 kommentarer

 1. Hugo Hugo 25 november 2014

  Trevligt!

  Min dos av sannolikhetslära fick jag i mig för mer än 20 år sedan och jag har inte underhållit den. Men jag noterar att vi summerar till 112% här… Innebär det att vi kallt kan räkna med drygt en av dessa spelare i GIF? Jag tar gärna den där Palmen i så fall.

 2. hog hog 26 november 2014

  Gärna en Palm som får vaja över IP

  • mm Erik Löfgren Inläggets författare | 26 november 2014

   Palmen är den nye Tarmen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamfilter *