Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Att rubriksätta en division ett-upplösning

Ni som följde Selånger FK:s framfart [källa?] i Division I Norra under fjolåret minns kanske när gänglige Daniel Andersson tilldelades epitetet ”anfallsknose” av lokaltidningen Södermanlands Nyheter efter en bortamatch mot Nyköping. Minns man inte så går det att återuppleva (nej; det är ett för starkt ord i sammanhanget) här.

I år har min koll på division ett-fotbollen varit ytterst sporadisk. Jag vet att en annan knose, Umeås Danny Persson, ska lägga sina målfarliga skor på hyllan efter säsongen. Detta antagligen för att i framtiden slippa skuldbelägga sig själv när han suger i sig ytterligare en coffee slush på Supporterprylar.se-kontoret, samtidigt som han försöker hitta en säljig pitch till en ”Chelsea Anka (Mjukis)” för 299 kronor. Jag vet också att samme knose under säsongen hann passera ingen annan än Andreas ”Herminator” Hermansson i Umeå FC:s genom-tiderna-skytteliga samt att någon sol-och-vårare (kanske Youtube-gycklaren Touzani?) i ett derby mot Skellefteå klädde ut sig i en rödlätt Danny Persson-mask för att sedan gå ut och göra så här:

 

Nåväl. Nu på söndag ska serien avgöras. Danny Persson tar i sin sista match emot Nyköping, men om det nu inte skulle skrivas historia uppe på Gammliavallen (matchen må vara ceremoniell men ljummen: båda lagen ligger tryggt och tråkigt till i mitten) så tycker jag att Nyköpings BIS-bevakande Södermanlands Nyheter – som ifjol myntade smeknamnet Daniel ”Knosen” Andersson – kan vända blickarna mot Luleå. Där ska Özcan Melkemichels AFC United försökra nypa Superettan-platsen via en seger över norrbottningarna.

Men. I IFK Luleå återfinns – just det! – ingen annan än anfallsknosen Daniel Andersson. Skulle den gänglige jämten lyckas snubbla dit ett, säg, 1–1-mål i nittiotredje så vill jag se den här rubriken, division ett-fotbollens starkaste rubrik i mannaminne!!!, i topp på SN.se under söndagskvällen:

Skärmavbild 2014-10-31 kl. 17.07.25

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamfilter *