Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Jan

Vem ifrågasätter inte då och då sina livsval? Jag gör det förstås också. Denna vecka inget undantag.

Tidigare i veckan plingade det som brukligt till med en Google Alert-notifikation i min mejlinkorg.

Google Alert är en tjänst där man kan be Google – eller FRA, eller vem det nu är – skicka ut ett mejl till ens inkorg när någonting på händer den vida webben inom det specifika sökkriterium du noggrant satt upp.

Använd på rätt sätt är det ett fantastiskt verktyg för alla som vill hålla koll på sin omvärld, men jag kände mig ändå…

Skärmavbild 2014-09-17 kl. 14.10.25

… tidigare i veckan tveksam till att fortsätta min Jan Johansen–prenumeration. Då var ändå ovanstående nyhet (att Jans hyreshus brann medan Jan var i Mallorca för att fira frun Pia) +++++-Jan, det ska ni ha klart för er.

Jag var där och fingrade på avföljningsknappen, tänkte att ”nej, hit men inte längre når vansinnet”, men så gav jag det – under en stunds nyckfullt ”nästa gång kanske han skjuter en dovhjort från farstun”-tänkande – ytterligare lite tid.

Och se man på:

Skärmavbild 2014-09-17 kl. 16.48.56
Skåda världens kanske just nu mest surrealistiskt existerande tingest. En helkväll med Rickard Herrey, Annelie Rydé och – just det – den Mallorca-hemkomne Jan Johansen; till de facila tonerna av 1300 kronor näbben. För de lyckliga tu kostar en romantisk supé med sockersaltad lax och Annelie Rydé-gastande inte mer än 2600 kronor.

 

Jag åt en lunch med en godare vän vid hemkomsten. Vi var på libanesen vid Storgatan, ett hak jag i min förtroendeingivande position som exil-lunchare nog vill utnämna till Sundsvalls bästa lunchhak, och vi kom att samtala lite om att Stockholm är vad det är (det är det ju) men att det åtminstone alltid händer någonting där. Vill man göra någonting en kväll så finns det… någonting.

Jag frågade när han var ute i Sundsvall senast.

Han tog en slurk av sitt kaffe, gnolade lite, tittade funderande upp i taket – vände och vred på alla eventuellt festliga stenar – innan han svarade.

”På juldagen var jag ju… inte ut.”

Jag vet inte: jag är inte längre alls Sundsvallsbaserad nog för att slå fast detta, men det kändes talande för den kanske inte fullt så grönskande evenemangsfloran i staden.

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamfilter *