Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

I saw the GIF on CSports

20140508-130113.jpg
”Leavin’ Sundsvall never easy”, som REM:s frontman Michael Stipe sjunger.
Speciellt inte när Giffarna spelar hemma ikväll i vad som ska vara tre säkra mot Ängelholm. ST eldade på inför matchen med en halvsidas ironisk intervju med maskoten ”Giffen”: ett klart intressant grepp så här i tider av serieledning.

Efter en serieinledning som på förhand såg ut som ett stålbad – Kirill Laptev! Öster! GAIS! Bajen! Assyriska! – så ska nu GIF-spelarna sticka ner tassarna i det behagligt tempererade bubblet vi känner som ”Ängelholm, Degerfors, Värnamo, Ljungskile, Husqvarna, Sleipner, Sidsjö-Böle” (typ).

Det ska bli mycket intressant: inte minst då man ännu inte riktigt vet var man har årets upplaga av Roger Franzéns och Joel Cedergrens GIF.

Frågan är om man vill veta var man har dem: bara ett totalt opålitligt, oberäkneligt lag kan slänga in en tvärhand hög dalmas och låta honom vända underlägen på fem minuter.
Dessförinnan hade ju laget stått för en pinsamt passiv, U21-serie-osande insats på Södertälje Stadion.

Men så bara, från ingenstans: Robbin’ n’ Sellin’, som vore man ett gangsta-rap-kollektiv.
Nu ska man vips vara spelförande igen: och vi såg ju hur saktfärdigt trögflytande det var mot J-Södra i premiären. Där kan ju dock vissa premiärnerver ha spökat – ett visst ”åh, låt oss undslippa 0–3 och snöstorm i år!”-tänk kan ha smugit sig in – för jag tycker att årets GIF-elva borde passa bra som spelförare.

Jag har imponerats av Runar Mar Sigurjonssons insats på innermittfältet, både i presspelet – men också av hans fina passningsfot som sjunker lågt och fördelar och därmed låter Danielsson-Fjoluson slippa falla in i bollmässig arrogans så att de istället kan fokusera helt på att göra femstjärniga nicka-undan-bollar-insatser. Runar-Kevin borde kunna vara en fördelarduo av yppersta Superettan-kaliber och om bara Chennoufi kan fortsätta visa gryende form som länk mellan detta mittfält och Johan Eklund så ska vi väl kunna ha stuckit in en gikthärjad tå i Allsvenskan redan till Midsommar.

Intressant, detta. Och ”Giffen” är tillbaka ikväll. Bara det.

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamfilter *