Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Är Du Södertäljes Bästa Fotbollscoach?

Vi börjar med avslutningen på den senaste Marcus Birro-krönikan:

”Jag dricker en sista kaffe och ger mig ut i den romerska natten. Det är 20 år sedanKurt Cobain tog sitt liv och tjugo år sedan Roberto Baggio missade den där straffen i VM-finalen mot Brasilien.

Om några månader är det VM igen och helt säkert kommer både Spanien, Leo Messi, Neymar och Cristiano Ronaldo vara med och slåss om guldet då.”

Den är inte ens tagen ur sin kontext. Den bara är.

Jag surfade in på Södertäljes medieplattformar för att se hur de tacklat 1–5-bedrövelsen i hemmapremiären mot Sirius.

Döm av min förvåning när jag började läsa nedanstående annons från vänster och på fullaste allvar trodde att det var en jobbannons för att bli huvudtränare i Syrianska:

Skärmavbild 2014-04-06 kl. 21.20.42
Till och med Selånger lyckades hålla ner siffrorna i hemmapremiären mot Sirius till 0–3. Detta dessutom trots en Ante Björkebaum vid sunda vätskor. Upprättelse till sist!

Något av det sista som hände var att nattchefen fick sig ett mejl av en man som redan ringt två gånger för att länge och väl spy galla över att en gammal startlista till travet legat uppe på Sportbladets Trav 365-sida. Nattchefen försökte i godan ro (det första samtalet varade säkert i över tjugo minuter) förklara att det inte var han, eller ens Sportbladet, som basade över just Trav 365-sidan.

Mejlet löd därför, och det här är visdomsord att aldrig någonsin glömma:

”En riktig man gömmer sig inte bakom 365-travet!!!”

Glöm aldrig det, medmänniskor.

Så mycket folk på denna nattbuss. ”Väldigt mycket: mycket mer än vanligt”, som jag sa till en man i busskuren som frågade efter min nattbussexpertis.

Hjälp: är jag 591:ans mot Livgardets mest rutinerade resenär, just nu? Tant med pantburkarna är inte ens här i natt, så ja: kanske.

Obildade sällen dessutom, stora delar av kvällens klientel: saliga grobianer som håller låda med sång (sång!!! på en söndag!!!) – helt utan nattbussvett och -etikett.

Mina hörlurar kan inte överrösta denna ociviliserade enfald.

Och där tvärbromsade vi för en vildkanin i körbanan.

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamfilter *