Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Jag Är Gubben I Bankomaten

Jag känner mig lite överflödig, så här kvällen innan GIF-premiären, då Sundsvalls Tidning hade en sida där tränarduon Joel Cedergren ställts mot väggen och avkrävts en trestegsplan:

2014-04-04 13.23.42
Jag är osäker kring punkt tre: GIF Sundsvall har, som lag av folket, alltid bara spelat för skoj – nu ska man helt plötsligt spela ”för resultat”! Som vore man ett privatiserat knäckebrödsdagis!!!

Räcker det nednötta begreppet taktikchock?

(Har ni tecknat ST Premium-abonnemang?)

 

Ett Mats Gren-löst Jönköping Södra lär inte tro sina ögon när man kommer ut till match och finner att man inte möter knappdussinet moderna ”Nacka”-gynnare som springer omkring och klackar mynt i sina bröstfickor till publikens lika klämkäcka som uppmuntrande tillrop – utan ett lag som spelar för resultat!!!

Ojvoj, vi går en spännande säsong till mötes.

Egentligen skulle jag ha återfunnit mig i Stockholm imorgon för ett arbetspass; men jag sköt på det för att kunna unna (unna!!!) mig ännu en Superettanpremiär.

Tåget hem (hem? hem!) går istället 18.03 – omkring tio minuter efter slutsignal. Kanske behöver jag avlägsna mig under matchens sista minuter; tur i misären att ”jag måste varmköra bilen”-hemgången efter åttiofem matchminuter är, inte bara socialt accepterat, utan närmast signifikativt för den medelpadska fotbollspubliken.

I morgon kväll, på tåget hem, kommer Pirkt.se – denna slumrande idebjörn – nylansera sig som såväl GIF- som fotbollsportal.

Hur ska Eric Larsson spela på topp???

Hur kan Pa Dibba petas efter målet – MÅLET!!! – mot IFK Göteborg???

Hur mår Rúnar Már???

Vad hände med Michael Adeyinka???

Blir det över 3 000 på läktarna???

Så många frågor.

En liten passus? Jag hjälpte min morfar att ta ut pengar i dag – lånade hans kort, hans kod och gick allena för att ”ta ut tre tusen kronor” (som crescendot på ett 23 år långt sol-och-vårar-projekt!) – och när jag gav honom de sex femhundralapparna så tittade han noga igenom hur många de var.

”Aldrig att man kan få en för mycket”, sa han och började berätta om sin förundran för hur den alltid kunde räkna ut korrekt.

Jag förklarade det datoriserade systemet, med sedelräknaren och automatiken, men morfar skruvade på sig.

”Men det måste ju sitta någon gubbe där bakom och se till så att den ger ut precis rätt belopp!”

Det var så fint att höra att han trodde att det behövdes en liten gubbnäve som pulade ut pengarna genom luckan. Som att gubbar fortfarande behövs. Som att någon behövs: som om vi någonsin behöver varandra.

Pirkt.se är den gubben som med näven sticker ut GIF-lappen genom luckan.

Jag behövs inte, men jag vill att det ska bli rätt.

Lapparna kommer att matas ut.

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamfilter *