Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Sportbladets Erik Karlsson om…

När jag började på journalistutbildningen 2009 gick jag bland annat med elitsprintern Erik Karlsson (å, vilken profilmässig devalvering det har blivit på linjen sedan dess: nu räknas nästan Selångerspelare in under elitfållan) – numera hockeyskribent åt Sportbladet. 

Skärmavbild 2014-01-23 kl. 16.28.47
Här har vi honom. 

Jag fick av skolan i uppdrag att ringa upp honom och ”skriva något om hans praktikupplevelse” på Sportbladet – och varför då inte saxa valda delar därifrån även till Pirkt.se? 

Ja, varför inte?

Jag ger er – Erik Karlsson om…

… sitt värsta misstag på praktiken: 

– Under tredje dagen så skulle jag skriva om Andy Caroll, som Liverpool just köpt i den där vansinnestransfern. Han var ju typ den vinterns hetaste spelare och jag skulle skriva något om att ”Andy Caroll fanns på läktaren när Liverpool spelade” – men grejen var att jag i texten (som gick i tidningen) bytte ut Andy Caroll mot den gamle legendariske reservmålvakten Roy Caroll.

Hur blev reaktionerna?

– Jag vaknade väl till omkring 15 mejl som talade om för en vilken idiot man var. Det är när mejlen kommer i dussin som man vet att man gjort något fel.

… ett starstruck-ögonblick på praktiken:

– Det var väl Jan Guillou när han var inne. Och när Peter Wennman (Sportbladets Premier League-korrespondent) var inne och gjorde reseräkning en gång i halvåret…

… att ta examen:

– Jag gjorde ju det, men det är ingen som bryr sig om man har en examen eller inte. Inte alls.

En kommentar

  1. Molina Molina 23 januari 2014

    Jodå, mamma!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamfilter *

Tema Mission News av Compete Themes.