Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Kommando+shift+4hp

Igår satt jag på en föreläsning på universitetet.

Den akademiska undervisningen bestod av att vi som blivande journalister fick lära oss att ”göra skärmdumpar”, ”döpa skärmdumpar”, ”kopiera länkadresser”, ”veta vad en länkadress är”, ”veta hur en länkadress ser ut” (genom att det skrevs ut en länkadress på tavlan), ”lära oss bifoga filer i mejl”.

Jag var lite, lite nervös inför praktiken – men nu är den oron helt borta. Jag tog dessutom direkt mina nya kunskaper i bruk när jag – efter någon halvtimmes krånglande med knapp-kombinationerna – äntligen lyckades göra en skärmdump på min frånvarande flickvän; hon som klivit på en genusvetenskapsutbildning på SU och som snart inte längre kommer tillåta min roll som neandertalare.

Ja, utan att ha lärt mig det på akademisk föreläsningsväg så lyckades jag dessutom manövrera bildbehandlaren ”Förhandsgranskaren” så till den milda grad att jag kunde idka självcensur. 

Skärmavbild 2014-01-21 kl. 11.26.00
Jag döper den (genom att, här bjuder jag på högskolepoäng, klicka på bildens namn två gånger!) till ”Lurmin bakom kaffekopp”.

3 kommentarer

 1. zoc zoc 21 januari 2014

  Ryser när jag hör ordet ”genusvetenskapsutbildning”.

  • mm Erik Löfgren Inläggets författare | 21 januari 2014

   Hej Zoc! Jag citerar från din senaste kommentar:

   ”Jag trodde verkligen att det fanns hopp för denna sida efter senaste gif-inlägget, men nu ger jag upp. Efter att inte kunnat besöka ett enda socialt medium på sista tiden utan att behöva läsa hur en massa trötta vänster och feminisk skribenter ska tävla om att hata Birro så måste jag nu också läsa samma skit här…”

   Glad att ha dig tillbaka!

   • zoc zoc 22 januari 2014

    Tack för det, tänkte att du skulle få en ny chans :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamfilter *