Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Throwback Thursday:

gudmundur
Man behöver inte minnas islänningen Gudmundur Mete för hans aktioner på den allsvenska fotbollsplanen. Han gjorde blott ett trettiotal seriematcher för Malmö FF i sin ungdoms dagar.

Nej, det var först i IFK Norrköping, när Gudmundur kom i kontakt med…

hamiltonthorp
… den här australiensiska 90-kilos-besten, med det internationella globetrotternamnet Hamilton Thorp, som Gudmundur blev ett namn att akta och åminna i de svenska fotbollshistorieböckerna.

Efter en fredagsträning, sommaren 2003 när Norrköping gått som ett krisdrabbat blysänke i Superettan, satte sig nämlingen dessa två spelare ner i omklädningsrummets soffgrupp för att spela kort.

Det slutade med handgemäng – över ett parti vändåtta!

Vi låter Norrköpings Tidning berätta om händelseförloppet:

Skärmavbild 2013-11-07 kl. 10.38.02
Enligt uppgift ska IFK Norrköping själv ha hört av sig till media om bråket – ”innan spekulationerna blev för många”. Och det kan man inte klandra dem för: att två spelare ryker ihop över ett parti vändåtta är allmänintressant – att två spelare som heter Gudmundur Mete och Hamilton Thorp gör det är fullskaligt sprängstoff med massivt medialt genomslag för klubben.

Det var ett genialt drag att läcka lavettutdelandet till pressen. Än i dag förknippar jag IFK Norrköping väldigt starkt med vändåttaskandalen.

(Och Antti Sumiala, storskytten som på ålderns höst tydligen var huvudägare i finska klubben FC Popa – som Nuri Mustafi representerat! – och som var involverad i singaporianska skumraskaffärer.)

Veckans opinionsfråga är förstås självklar:

[socialpoll id=”2176220″]

2 kommentarer

  1. Rocky_W Rocky_W 7 november 2013

    Skandal! Man kan ALDRIG – ALDRIG! – stå på en Pekingsk islännings sida.

  2. hog hog 7 november 2013

    Jodå, han lär ju vara släkt med Ari så det är klart han får mitt stöd (350.000 islänningar på en isolerad ö ger ju stöd för det påståendet utan att leta i kyrkböcker tills man blir gråhårig).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamfilter *