Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Det våras för Sportbladet

I fredags fick jag ett förpillat härligt samtal.

Vid åttarycket på morgonen, när jag vandrade ner mot stan med en klasskamrat, så kom jag att tänka på att ”just det, kvällstidningarna brukar ju ringa tidigt på fredagsmorgonen om man fått praktikplats”.

Den där direkta, konkreta ångesten slog mig förstås med ens.

Jag tittade på mobilen, såg att ljudet var avstängt, slog därför på ljudet – och två minuter senare så ringde telefonen.

Och det var Aftonbladets rekryteringsansvarige som ringde.

Ojvoj: jag blev så överväldigad att all, precis all!, min tankekraft gick åt till att försöka att inte låta så överväldigat glad och häpen – så till den milda grad att jag inte alls tog in instruktionerna om det returmejl jag skulle skicka.

Men det löste sig. Jag ska göra min praktik på Sportbladet i vår.

Ojvoj.

Och jag vet vad ni tänker.

”Huuuur är det möjligt?”

”Huuuur lyckades han lura på Sveriges förnämsta sportredaktion en så uppenbar olycka?”

Genom att spela på sina få sympatiska karaktärsdrag.

Skärmavbild 2013-10-26 kl. 15.56.54
Direkt i ingressen! Innan de slitna klyschorna tog vid.

Det gick förstås inte heller att utelämna det faktumet i faktarutan:

Skärmavbild 2013-10-26 kl. 16.01.55

Visst: jag är kanske inte helt ärlig i upplägget här. Egentligen hade informationen om skalpvegetationen långt mycket viktigare – och borde därför hamna högre upp – än världsliga saker som ålder och hemvist; saker som inte säger någonting om ens människas väsen.

Nåväl. Summa summarum:

Jag kommer att spendera min vårsäsong på Sportbladet. Det ska bli väldigt roligt, hade jag tänkt att se till.

(Om nu inte Sandnes Ulf* ringer och bjuder in till ett vintrigt provspel?)

*= Reservationen gäller enkom Sandnes Ulf.

9 kommentarer

 1. pelo pelo 26 oktober 2013

  Stort grattis!

  Du är väl värd den chansen, ska bli spännande att följa din fortsatta karriär, tror du har en möjlighet att bli en ny Erik Niva.
  Fotbollen då?
  Frej, Vasalund, eller kanske Brandbergen.

  Lev väl!
  Pelle

  • mm Erik Löfgren Inläggets författare | 28 oktober 2013

   Åh, stora tack!
   Brandbergen är väl den allra bästa språngbrädan mot eliten, har jag lärt mig.

 2. Tore Tore 26 oktober 2013

  Det var som fan, coolt! Stort grattis, var du värd! Ta chansen nu och sparka Lauls arsle så hårt att han inte han något annat val än att bereda plats åt Pirkt!

  • mm Erik Löfgren Inläggets författare | 28 oktober 2013

   Tack, Tore! Jag ska göra mitt allra yttersta.

 3. hog hog 28 oktober 2013

  Jag vet inte om bästa chansen att visa att man är en man för Vasalund är att torska med 1-4 mot dem.

  Om det är tänkt att spela fotboll men på lägre nivå under våren så kan jag fråga nån som är inblandad i Karlbergs BK om de vill ha in nån, de spelade väl i div 2 norra svealand. Där finns ju även Sollentuna som tränas av Limpar, det kunde ju var alite kul att säga att man tränats av han (obs förtydligande, jag känner inte han eller nån i sollentuna, jag tycker bara det är lite allmännt coolt). Längsta resan är till Uppsala.

 4. Jonas Jonas 28 oktober 2013

  Wow!! Stort grattis Erik!! Välkommen ner till Huvfudstaden… :)

  Teama ihop dig med Pontus i IF Frej vettja, där platsar du lätt!!

  Lycka till…

  // Jonas

  • mm Erik Löfgren Inläggets författare | 28 oktober 2013

   Stora tack, Jonas!

 5. Hugo Hugo 28 oktober 2013

  Grattis! Kör hårt.

  • mm Erik Löfgren Inläggets författare | 28 oktober 2013

   Tack så mycket!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamfilter *