Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Mina fem startelve-cent

Jag har nåtts av rapporter att Rúnar Már ska ställas åt sidan – trots Walker-avstängning och Sliper-bortfall.

Min första reaktion var, förstås, att rusa ut på gatorna och sätta fyr på en bil eller två.

Min andra tanke att skriva ett kort blogginlägg om hur det torde se ut:

Adam Chennoufi borde förstås även ikväll gå på kanten. All heder åt hans direkta närkampsspel (han är grov och har en tyngdpunkt låg som grävlingens och är därigenom tung som berg att försöka flytta), men han är absolut inte en defensivt orienterad innermittfältare. Jag är inte orolig för att han ska spela naivt svårt och litar helt till att han kommer hålla sin centrala plats utan att sväva iväg, men jag är oroad över att han tillsammans med likaledes smäckre, men o!, så bekväme Nicklas Maripuu kommer att kunna förlora det ställningskrig som så ofta är ett innermittfält i Superettan.

Rúnar Már har på sina inhopp visat sig vara det energi- och frenesiknippe som skulle komplettera lågenergilampan Maripuu. Jag litade till att han hämtades in i augusti på grund av att vi aldrig skulle behöva ställa upp med dylika ångestframkallande mittfält i mitten av september.

Och Pa Dibba, som var kall mot Ängelholm och som det inte heller lyste om i inhoppet mot ÖFK, är ingen 4-4-2-ytter i mina ögon. Han är definitivt ingen Sliper-ersättare – framför allt inte bredvid det innermittfältet.

Min mittfältsfyra, därför:
Chenouffi (höger!), Rúnar, Maripuu, Helg (jag vet att det låter sjukt; men jag gillar inte att ha högeryttrar som nätt och jämt kan göra illa ett bältdjur med högerfoten*)

*= Information som med all oönskvärd tydlighet nått Sveriges ytterbackar efter Helgs fina säsong ifjol.

Jag är orolig inför den här matchen. Hemskt orolig. Och det är september.
Det är nu man är Giffare.

En kommentar

  1. Tore Tore 12 september 2013

    Precis vad jag kände när jag såg det jag med! Upp med Dibba på topp och in med Runar! Engblom får hoppa in om vi leder tidigt i andra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamfilter *