Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Det finns ingenting svårare än att leda med 3–0 på Norrporten Arena

Gefle IF skaffade sig ett riktigt slagläge nere på Cypern i Europa League-kvalet förra veckan.

gefle2

Det kan väl nämligen inte finnas många stabilare resultat att ta med sig in till Norrporten Arena än just 0–3 i baken.

GIF Sundsvalls två tappade 3–0-ledningar av inom loppet av ett år (IFK Göteborg förra hösten och GAIS nu i helgen) kan inte ha varit en slump; det måste ligga någonting i det konstlade gräset.

Och mycket riktigt.

gefle

Nu kan planskötare Ove Näslund ringa förläggarna bakom Guinness Rekordbok. Man behöver inte längre vara Håkan Södergren för att säga något om att ”det inte finns något svårare än att leda med 3–0 på IP”. 

Det finns ingenting svårare.

dahlan

Foto: Anders Thorsell, Sundsvallsbilder.com

 

Efter logiska 4–0 i Sundsvall i kväll – Micke Dahlberg med det sista avgörande målet i 87:e – så är Gefle vidare till den tredje kvalrundan där man äntligen bjuder Sundsvall och Norrporten Arena på lite stjärnglans; detta då man ställs mot publiklaget Qarabağ Ağdam FK från Azerbaijan.

Och det är förstås festligt. För svensk fotboll, för Gefle, för Pelle Olsson – ja, kanske till och med för Sundsvalls stad som får lite positiv exponering nere i Sydeuropa.

Men vi måste också skänka en tanke åt de cypriotiska eldsjälar som, efter 3–0-segern på hemmaplan, beslutade sig för att lägga semesterkassan på att ta sig de 330 milen till Sundsvall för att se det som skulle bli en ren defilering till returmatch.

anathorsis

Vi måste skänka dessa stackars själar en jättetanke. Om de bara vetat att Benny Anderssons Orkester höll hov med Orsa Spelemän lite längre upp på berget; då hade deras 330-milavallfärd varit mödan värd.

4 kommentarer

 1. CD CD 25 juli 2013

  Dahlberg är ett monster, Oremo lika så och Orlov är bara rätt o slätt duktig. Våran dalkulla har inget att hämta där. Mård är hård. Gefle är ju tyvärr i övrigt också vida överlägset GIF på alla positioner.

  Kul match! Var det inte snack om att Norrporten inte håller måttet för round 3 i EL!? De skulle få spela i Östersund eller liknande eller minns man fel?

 2. Tony Tony 26 juli 2013

  Jo, det blir i Stockholm i nästa runda.

  • mm Erik Löfgren Inläggets författare | 26 juli 2013

   Rättelse i morgondagens tryckta upplaga. På pirkt.se fortsätter lögnspridningen som vanligt.

 3. Tony Tony 26 juli 2013

  Kommer det en rättelse på rättelsen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamfilter *