Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Officiellt: pirkt.blogg.se uppköpt av pirkt.se

Det har spekulerats om det i börskretsar under flera månader. 
Nu har det blivit officiellt.
Framgångssagan pirkt.blogg.se köps upp av marknadsjätten pirkt.se. 
– Jag ska fira med lite ugnsgratinerad kassler, säger pirkt.blogg.se:s ägare Erik Löfgren. 
pirkt.blogg.se har genom åren etablerat sig som ett trasslets vattenhål i Medelpad; en mötesplats och knytpunkt för en skara människor intresserade av lokal fotboll, saltat, nätinlindat fläskkött och allmän vardagstragik.
När portalen nu köps upp och blir en del i pirkt.se-koncernen, som till största delen styrs av en hittills okänd flamländsk mediemagnat, är det många som är oroliga över vad den ska ta för riktning.
– Risken är ju att det blir ännu mer trassel, säger en orolig källa på bloggredaktionen.
Men pirkt.blogg.se:s ägare, Erik Löfgren, är säker på att flytten kommer att vara av godo – även för den inte sällan sorgligt fåhövdade läsarkretsen.
– Vi måste komma ihåg att vid sådana här stora och uppslitande uppköp av företag så är det ofta väldigt många som berörs, men i just det här fallet har vi fördelen av att det rör bara några få läsare: en grupp man skulle kunna likna vid de närmast sörjande, säger Löfgren.
Vad är huvudanledningen till flytten av det redaktionella arbetet till pirkt.se? 
– Vi lever i en föränderlig mediebransch där även trasslet måste digitaliseras och anpassas till det nya medieklimatet. Jag vill att pirkt.se ska ta vid där pirkt.blogg.se lämnar över, fast med lite mer struktur: vill man bara ha trasslet; ja, då ska man flikledes kunna få enkom trassel nedtryckt i näbben långt bortom kväljningsreflexen. Vill man bara följa Selånger? Bara Giffarna? Kasslerrecept? Ja, då är det bara att klicka sig dit. Det kommer bli en helt annan transparens. Transparens är nyckelordet.
Transparens? 
– Ja, transparens.
Elaka tungor har kallat pirkt.se för ”den trassligaste blogg som någonsin beärats med en .se-portal”. Vad säger du om det?
– Det ser jag och hela redaktionen som mycket hedrande.
De flamländska ägarna har antagligen ett visst vinstintresse. Hur ser du på möjligheten att locka annonsörer till den nya portalen? 
– Vi har redan kontaktat företag som har en naturlig koppling till det redaktionella materialet. Vi tittar på möjligheten att exempelvis Scan skulle kunna sponsra Kasslerlistan. Dessutom för vi långt gångna förhandlingar med ett kinesiskt företag som tillverkar flintskallighetskrämer. Vi tittar också på ett nära sammarbete med trassel.se – den välsorterade garn- och pärlbutiken i Täby.
Planeras det någon spektakulär publicering för att en gång för alla förflytta läsarbasen från pirkt.blogg.se till pirkt.se; en publicering som lanserar portalen med pompa och ståt?
– Vi är bara grafiska detaljer ifrån att kunna publicera årets namnelva inom svensk elitfotboll.
Nya pirkt.se har ingen ledarsida, ingen uttalad ledarskribent och många undrar sig i vilken form den nya portalen kan komma att bli en politisk röst. Vilken färg har pirkt.se? 
– Portalen är i grunden grå. Genomgrå. Total och absolut grånad. Murmanskgrått.
Till sist: vad önskar du dig mest av allt just nu? 
– Jag önskar mig tusen önskningar till.

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamfilter *