Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Från idylliska grillkvällar till Vilhelm Mobergska planer,

Vi har flyttat ut till Selånger i veckan. Vi möter ju nämligen Valsta på naturgräs till helgen och vill få lite grönska på knäna innan dess.

Och det är ju trevligt, hemskt trevligt, att ha någonting eget. Jag har haft min hemvist på IP under många säsonger, många andra i laget också har också ett GIF-förflutet, men det kan ju omöjligen räknas som hemma på riktigt i år. Vi har inget eget omklädningsrum, man kan inte lämna en pinal i omklädningsrummet – ens under själva träningen.

Det blir något annat ute i Bergsåker. Igår blev det så väldigt mycket annat som det bara blir, från IP:s skynda-dit-skynda-hem-stress till – hamburgergrillning.

IMG_20130708_185539Mikael Andersson hade tagit det trevliga initiativet att till träningen medtaga dubbla klotgrillar, ett antal storpack burgare och ett några tjog bröd – och hamburgerdressing, sån där härlig hamburgerdressing.

Det hela var mycket överraskande, men ännu trevligare. Närmast idylliskt. Säga vad man vill om att Sirius budget säkert är tjugofalt större än vår; jag tror inte Kim Bergstrand släpat med sig klotgrillar till träningen. Hade vi kunnat haft det så här förpillat trevligt under säsongen så hade lagmoralen – som förvisso redan är vid mycket god vigör – varit så pass stark att vi nog säkrat kontraktet vid det här laget.

IMG_20130708_184436Andremålvakten och sportfiskaren ”Sparris” försåg sig med en liten dressingstinn rackare innan han åkte iväg på sin tre månader långa fiskeresa runt Kolahalvön.

Å, så trevligt vi kan ha det i Selånger.

Och så till kvällens träning då, där mitt lag blev så pass pinsamt överkört under det stora 10-mot-10-spelet att bara ett stängsel vid Bergsåkers IP:s bakkant hindrade mig från att vandra direkt ut från planen, raka vägen ner i den närliggande tjärnen där jag säkert var i psykiskt stånd att begå ett Vilhelm Mobergskt vandra-rakt-ut-i-vattnet-och-dränka-sig-dåd mot min för dagen (?) usla fotbollspersona.

Nu lade jag mig bara i gräset och stirrade upp i den vita skyn under goda tio minuter; ni vet, så där som psykiskt labila människor ofta gör över en misslyckad träning.

Det var en väldig tur att Håkan Hellström underhöll storartat från Skansen kvällen igenom – ingen annan svensk artist skulle kunna göra det han gjorde ikväll: flytta på Konstapel Barnaby på självaste sommartisdagskvällen! – annars hade man nog stoppat näbben i en ugnsäker gammal kasslerform.

På återhörande: jag tänkte satsa mot att, inom en treårsperiod, göra den här fliken (”Selånger”) till en av länets allra bästa portaler om Selånger FK.

 

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamfilter *

Tema Mission News av Compete Themes.