Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

(rubrik)

Artisten Kesha får inte lämna musikjätten Sony och producenten ”Dr Luke” – trots att hon stämt honom för bland annat våldtäkt.

En förtvivlad, gråtande Kesha tog i fredags emot domslutet som slår fast att avtalet med skivbolaget gäller; ett avtal som slår fast att hennes sex kommande skivor ska ges ut i samröre med den man hon anmält för våldtäkt.

I november frågade vi oss varför protesterna mot Sonys behandling av Kesha var så få och så tystlåtna.

Nu är de här – och de är här i mängder.

Superstjärnor som Demi Lovato, Lorde, Lady Gaga och Ariana Grande har alla uttryckt sitt stöd för Kesha, samtidigt som hashtaggen #FreeKesha går varm på Twitter:

Och på Instagram visade Miley Cyrus – som jobbade med den våldtäktsanklagade ”Dr Luke” på världshiten ”Wrecking Ball” – sitt Kesha-stöd, genom att reposta den här bilden till sina 37,5 miljoner följare:

Taylor Swift har gjort ekonomisk handling av sitt stöd och skänkt 250 000 dollar, motsvarande 2,1 miljoner kronor, för att hjälpa till med Keshas rättegångskostnader.

Låt oss beta av bakgrunden lite snabbt:

28-åriga Kesha Rose Seberts första album, som kom 2010 och innehöll hits som ”Tik Tok” och ”Love is my drug”, sålde platinum och det Nashville-födda stjärnskottet sågs som en ny Britney Spears eller Christina Aguilera. Hon han släppa ytterligare två album, det senaste 2012, innan det efter 2013 blev tyst. Och i oktober 2014 kom chockbeskedet att hon stämde sin producent för tio år av vidriga hemskheter.

Enligt stämningen ska superproducenten Łukasz ”Dr Luke” Gottwald, 42, bland annat ha drogat och våldtagit henne och genom ett decennium av psykisk misshandel drivit henne till att utveckla en ätstörning.

”Dr Luke” och Sony har givit Kesha chansen att ”jobba med en annan producent” medan hon fullföljer sitt avtal med skivbolaget.

Kesha vill av förklarliga skäl lämna helt och bryta alla band med skivbolagsjätten och den stjärnproducenten som ska ha våldtagit henne.

Många har påtalat det på twitter: men i samma musikindustri som (pojken) Zayn Malik fick bryta sitt kontrakt med One Direction för att ”testa nytt” och där (mannen) Chris Browns kunde dömas för misshandel av sin flickvän Rihanna utan att det påverkade hans skivförsäljning så tvingas (kvinnan) Kesha kvar som livegen under ett Sony-paraply som hennes misstänkte våldtäktsman håller upp.

 

 

http://www.vox.com/2016/2/20/11079220/kesha-dr-luke-freekesha

https://www.washingtonpost.com/news/arts-and-entertainment/wp/2016/02/20/kesha/?postshare=831456138941960&tid=ss_tw

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamfilter *

Tema Mission News av Compete Themes.