Republicering

Kan inte pirkt göra ett reportage med våra nya supportergrenar som har föryngrat och förbättrat patronerna kraftigt senaste året?

Jonte

Denne portalägare är just nu ute på en fem veckor lång praktikperiod, vilket betyder att han inte har tid att åka upp till Sundsvall, inte tid att träna, inte tid att skriva, inte ha tid till mycket annat än att vara i skolan och se till att man är pigg nog på morgonen för att ta sig till skolan (nyckeln är verkligen att ha alarmet i andra änden av lägenheten, så att man omöjliggör den typ av auto-snooze som lätt inträffar när man klivit in i det typ av trötthetstöcken som jag ramlade trynstupa in i under den första veckan). Jag har egentligen bara tid till att konstant gå och gno över hur människor som är inneslutna i detta system med åtta timmars arbetsdag och fyrtio timmars arbetsvecka inte varje morgon och kväll kan känna ett starkt behov av att engagera sig i rörelser som jobbar för arbetstidsförkortning.

(När jag kom med min Fredagsveven™-spaning härom veckan, om att stockholmare inte kliver upp i ottan utan mjugg-arbetstidsförkortar sina reklamar-dagar, så fick jag – som i samma veva betonade hur tidigt jag själv klev upp (06.15) och åkte hemifrån (07.10) – direkt en rättmätig  »give this man a medal!!!«-smädelse från vännen och den digitala contentmästaren Putto.)

Men i våras läste jag på lärarutbildningen på universitetet och hade följaktligen tid att åka upp till Sundsvall och skriva en del texter inför den – som det kändes, till skillnad från 2017 – spännande GIF-säsongen 2018.

Däribland ett reportage om den nya supporterfraktionen Sektion Norr.

Det kan ni väl läsa så länge, om ni inte redan gjort det.

Jag vill dock ha fört till Pirkt.se-protokollet att den »Bella Ciao«-ramsa (text här!) som rullade genom hela den andra halvleken lät som något av det bättre jag hört på väldigt länge. Och även om det är trist att se att bara dryga 4000 tar sig till IP under en höst när laget spelar bättre och mer vägvinnande fotboll än någonsin i klubbens historia så är det någonstans hoppingivande att se en simultan föryngring och utvidgning av själva klacken.

Om nu inte medelpadingar tycker att det räcker med fin fotboll, segrar eller besök av allsvenskt toppmotstånd så kanske bra stämning på läktarna™ kan vara tungan på vågen som får marginalåskådaren att besluta sig för att trotsa oktoberkylan 2019.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spamfilter *