Den fundersamma emojin

»Du är en väldigt god kamrat«, förklarade jag för min vän.

»Om man med god kamratskap menar att man alltid kan lita på att du kommer vara där och putta en över gränsen till magsåren så fort man känner sig lite stressad över något.«

Det var något överdrivet, jag är näppeligen magsårsstressad den här sommaren, men ett sting av dåligt samvete infinner sig alltid när GIF Sundsvall har spelat fotboll och den här portalen inte finns där för att hålla de analyssugna i handen.

Och dagen efter att Giffarna åkt på däng mot Häcken med 0–3 så skickade min vän in den gamla beprövade »jaha, jag gick in på Pirkt.se nyss, i tron om att det var en självutnämnd GIF-blogg«-kommentaren.

Han följde upp kommentaren med en trippelpunkt och ett par exemplar av den här gubben:

Och jag må ha klargjort min avsky för den kokande smilfinken tidigare, men frågan är om inte den fundersamme tar priset som den allra mest förhatliga figuren i emoji-basutbudet.

Den tar bevisligen knäcken på mig.

Till just den illasinnade vännen vill jag skrika »DET KOMMER INGEN OKEJ!!!« så att det fradgar och flyr i mungipan, men till alla er andra – som tittar in i all välmening och har empati nog att inte kräva att en oavlönad heltidsarbetande ska ägna lördagskvällen åt att analysera en 0–3-förlust – så vill jag bara vänligen upplysa om att vi tar nya tag på söndag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spamfilter *