Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Dibba-procenten i fokus i Strömsund

Det jag tog med mig från den första halvleken i träningsmatchen mellan GIF Sundsvall och Östersund är att Peter Wilson såg väldigt, väldigt, ja, närmast bisarrt iskall ut där på gräset på Strömsvallen.

Han var inte särskilt utpräglat svag i själva spelet, nej, men det var ändå tolkningen man var tvungen att göra av det här domslutet:

Där domaren väljer att vänta, vänta, vänta och blåsa av spelet först när det syntes att Peter Wilson – längst till vänster där i bild, helt ensam, med bollen vid straffpunkten mot målvakten – skulle hinna avsluta.

»Nej, att ha Peter Wilson i det där läget kan väl inte räknas som någon fördel för ett fotbollslag«, måste han ha tänkt. Och nog för att Wilson inte rosade målmarknaden i våras, men det kändes… hårt.

Det säger någonting om en match när det man lyfter upp efter 0–0-drabbning är en lynnig avblåsning i den första halvleken.

Det säger… ganska mycket.

Några särskilda strukturer eller spelmässiga tecken gick knappt att skönja i semesterlunken. Tur då att det finns en viktig faktor som är ständigt närvarande och som det alltid går att skriva om: den ansträngda ekonomin.

Nej, man ska nog inte fundera alldeles för mycket kring Peter Wilsons form – snarare var det hans föregångare som djupledslöpande GIF-anfallare som stod i centrum av mitt fokus.

Det mest intressanta jag kunde företa sig under matchen mellan Giffarna och ett Björn Hamberg-tränat ÖFK var nämligen att intressera sig för vad Pa Dibbas eventuella flytt från Hammarby till Kina, som Expressen har skrivit om, kan betyda för en kanslikassör i Medelpad.

En del, ska det visa sig. För Pirkt.se bekräftar GIF-sportchefen Urban Hagblom att klubben har en vidareförsäljningsklausul på Dibba, vilket ger klubben pengar om han säljs från Hammarby.

»GIF har procent på Dibba«, skriver Hagblom i ett sms.

Enligt uppgifter till portalen så ska det – då Dibba såldes med bara ett halvår kvar på kontraktet – inte röra sig några väldiga procentantal som klubben har rätt till vid en lukrativ Kina-flytt, men någonstans mellan 10 och 15 procent av övergångssumman ska tillfalla Giffarna om Dibba säljs.

Dibba, som gjort sju allsvenska mål under våren, har fyllt 30 år och det är förstås en faktor som borde påverka intresset för att strössla övergångspolletter i hans riktning. Men kinesiska klubbar har betalat ockerpriser förr och enligt Expressen ska övergångssumman som erbjudits Hammarby vara »så pass hög att Hammarby överväger att släppa sin anfallare redan i sommarfönstret«.

Räkna med att Urban Hagblom – som själv är i färd att spana efter GIF-nyförvärv till såväl offensiv som defensiv – lär ha en tumme hållen för att Hammarby ockrar iväg Dibba till de pengabrännande asiaterna under sommaren.

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamfilter *

Tema Mission News av Compete Themes.