Analys: Aurora är en inkörsport till tyngre kräftskivegungande

Roligt med lite social interaktion i kommentarsfältet! Jag försöker att alltid vara noga med att påpeka detta, som för att uppmuntra till fortsatt vev, som för att inte behöva känna det som att man sitter och skickar olästa mejl ut i rymden.

Men i inflödet av glada GIF-tillrop och förslag på medelpadska hymner (där vi väl fortsatt gått bet?) så hade jag missat att den här lilla politiskt laddade inlagan smugit sig in:

»Kring årskiftet så lovade du att pirkt.se skulle bli mer politisk. Efter det så har vi fått höra att du börjat engagera dig i vänsterpartitet. Lite nyfiken på vad denna portal anser om att V tillsammans med MP tillsammans med ett vänsterextremt parti (kommunisterna) som stödjer den norkoreanska regimen tillsammans på samma scen protesterar mot försvarsövningen Aurora?«

Jag ville bara ta tillfället i akt att säga att inte kan någonting om försvarspolitik, att jag som undslapp lumpen, ja till och med mönstringen till lumpen, inte har en aning om hur man fredar några hundra tusen kvadratkilometer utan på sin höjd vet hur man skyddar ett fotbollsmål i Sundbybergs-Korpen.

Men.

Nog kan man vara kritisk mot försvarsövningen Aurora. Nog kan man vilja att Sverige ska hålla sig utanför Nato. Ja, kanske måste man till och med vilja det – efter att ha vilat ögonen på den här videon, där några av Nato-medlemsländernas allra sämsta takthållare sjunger tillsammans:

Frågan vi måste ställa oss som land – i dessa tider när komprometterande uppgifter verkar rinna ut ur nationen som vinstslantar rinner ur vår skattefinansierade välfärd –  är ifall vi verkligen vill att det ska finnas rörligt material i omlopp på en gungande och handvevande Peter Hultqvist?

Sjukt nog finns det ju en Peter Hultqvist-prototyp i videon som varnar det svenska folket för hur det skulle se ut ifall vi ställde en fryntlig Hultqvist-figur (till vänster) i all sin skandinaviska stelhet intill två avslappnat svassande sydeuropéer:

Skulle vi som nation klara av att hantera sekundärskammen i att se den riktige Peter Hultqvist (som sjukt nog inte är densamme som på videon) med irritation i trynet greppa en glatt vevande Nato-grek om handleden, bara för att slippa stå och otakts-gunga själv?

Jag kan som sagt ingenting om försvarspolitik, men jag är tveksam. 

En reaktion på “Analys: Aurora är en inkörsport till tyngre kräftskivegungande

  1. Frågan var väl inte vad du tyckte om försvarsövningar utan vad du tyckte om att ditt parti tog armkrok och tillsammans med ett icke demokratiskt parti som vill ta makten med våld protesterade mot denna övning? Jag skulle själv tex inte vilja demonstrera med nazister även fast vi råkade ha samma uppfattning om eu eller liknande men du kanske inte ser problemet? Eller anser du att kommunister är goda eftersom dom hatar USA och ogillar företagande och därför inte har några problem med att dom genom historien har förintat miljontals oliktänkande människor? Under kulturrevolutionen i Kina räckte det tex med att äga ett par glasögon för att betraktas som borgare och därmed skulle avrättas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spamfilter *