Avslutningen på min fredagskväll

Hade du ett tråkigt slut på din fredagskväll, menar du?

Jag råkade just, strax före klockan ett på natten, fick-blippa mig in på min mobiltelefons fotoalbum, den del där iPhonen sorterar bilder efter ansikten. Jag hade tryckt mig in på bilder sorterade efter mitt ansikte: en ansamling av bilder som nästan bokstavligen bara en mor kan älska, då min mor faktiskt tagit av många bilderna då hon fått mig att posera framför olika kända byggnader i Paris under sensommaren.

Väl vid telefonmässigt medvetande så reagerade jag särskilt på en av bilderna, där den köttsliga klump som är mitt anlete såg onormalt brett ut, ja, närmast ovalt, som en amerikansk fotboll. Med min popcornsaltiga tumme försökte jag trycka in bilden för att zooma in på mitt till synes milsvida anlete, men istället för att komma ens lite närmre så hoppar mobilen istället helt plötsligt över till något form av videoläge jag aldrig någonsin sett förut. »Skapar film«, meddelade iPhone över hela bildrutan.

Jag har lyckats sätta igång ett tonsatt bildspel med temat »Sentimental«.

Ett tjugotal bilder, som samtliga innehåller min nuna, rullar nu till tonerna av synnerligen sentimentala stråkar. I lugn takt och till sorgesam musik bläddrar bild efter bild förbi, där till och med känslan i den sepiafärgade bläddringsfunktionen är tydligt sentimental. Bilderna består dessutom uteslutande av mig och min allra närmsta familj, då det är de enda bilder jag för tillfället har kvar i min (av lagerutrymmesskäl) ofta rensade telefon.

Det var – förstår ni – som att se bildspelet till min egen begravning, liggandes hemma halvsjuk och ensam på soffan en fredagkväll.

Det var alltså – frånsett att jag tog upp datorn för att i terapeutiskt syfte smattra ner dessa rader (hade jag inte kunnat göra content av all misär vet jag inte hur jag tacklat oombedda begravningsbildspel) – avslutningen på min fredagskväll.

En reaktion på “Avslutningen på min fredagskväll

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spamfilter *