Viktigt: Ta aldrig emot skaldjur från en direkt konkurrent

Vid stora och omskakande världshändelser så twittrar alla riktiga journalister – individer som nästan identifierar sig mer som journalist än som människa – ut listor på hur man ska agera i sociala medier.

Sprid inte rykten, lita på etablerade källor, ja, ni vet.

Och det är inte fel. Det är bra.

Det här är min version av det: en medelpadsk meme-makare som manar massorna till lugn och betonar vikten av att välja rätt GIF-gif i kalabaliken.

När man inte trodde att frånvaroläget kunde bli mer akut för GIF Sundsvall så har Eric Larsson gått och blivit magsjuk.

Lagets klarast lysande stjärna missar – precis som Lars Krogh Gerson, David Myrestam, Juho Pirtijoki och ett koppel papperslösa spanjorer – matchen mot IF Elfsborg och om man vill ta till rörliga bilder för att uttrycka hur man känner (vilket man alltid bör försöka göra i detta digitala medium) så är det ju väldigt enkelt att smälla in denna och känna sig ganska nöjd med sitt dagsverke:

kramerskriker

Och ja, visst råder fullskalig panik för alla som bryr sig om GIF Sundsvalls fortlevnad, men hos Pirkt.se går vi förstås djupare i våra inför-match-analyser.

Det där är, trots allt, inte dagens gif.

Läser vi i Sundsvalls Tidnings rapportering om magsjukan så reagerar vi förstås direkt på ett par saker:

lARSS

Först och främst reagerar vi instinktivt kring hur det förljugna PK-media-etablissemanget på nytt går det medelpadska storkapitalets ärenden genom att inte skriva ut vilken krögare som serverat Giffarnas högerspringare någonting på måndagskvällen!

Men tar vi ett steg tillbaka, vilket även en redaktionsmedlem på en anti-etablissemangs-portal som Pirkt.se kan göra, så noterar vi en än viktigare detalj i sammanhanget.

Vilka var det som Larsson »var ute och åt« med? Jo, bland annat Dennis Olsson; vänsterspringaren som fått nöja sig med inhopp i de två senaste matcherna.

Det kanske inte ligger en skämd Stekhuset-fisk begraven här, ändå.

För vem går in i elvan nu när Eric Larsson sitter hukad över en toalettstol på onsdagskvällen? Jo, samme Dennis Olsson.

Och jag säger inte att min korta tid som skvalpandes i kölvattnet bakom den svenska fotbollseliten ger mig rätt att betygsätta svenska elitfotbollsspelares livsstil, men jag skulle inte bli chockerad ifall »var ute och åt« betydde ungefär »vi nöp nåt snabbt att äta efter att vi varit och spelat padeltennis på Dennis Olssons etablissemang«.

Och jag hänger absolut inte ut Dennis Olsson som någon form av professionell matförgiftare här, jag bara lyfter faktumet att situationen tvingar fram konspirationsteorin att en startplatssugen Dennis Olsson erbjudit Larsson att »ta en räkpaj från kylen i receptionen« och att en post-padel-trött Larsson (som egentligen vet bättre än att ta emot skaldjur från en startplatskonkurrent) accepterat förslaget.

Jag säger bara att den rätta Seinfeld-kopplade GIF-gifen i det här utsatta läget – när Larsson kan ha dragit en Guidetti-kyckling och bli borta fram till Sturm Graz-flytten i sommar – är en annan än en vrålskrikande Kramer.

Det är denna gif – ackompanjerat av titeln »Eric Larsson framöver, när Dennis Olsson erbjuder en bit räkpaj från padel-receptionen« – som ska in på vågrätt fyrtiotvå:

larssa

En reaktion på “Viktigt: Ta aldrig emot skaldjur från en direkt konkurrent

  1. Ryktas om indiskt krubb. Vad den informationen nu tillför egentligen… Glad att Tommy tydligen valde nåt annat från menyn.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spamfilter *