Analys: Många andra är dåliga

Den förra GIF-analysen var så pass kritisk och oroväckande att flera av mina medelpadska vänner höll på att säga upp bekantskapen med mig.

Därför tänkte jag nyansera allt en aning.

Nej, GIF Sundsvall ser – om man dömer av försäsongen och framför allt genrepet mot IK Frej – ganska jäkla dåliga ut, precis som jag skrev.

Men vill ni höra något härligt?

Flera andra lag kan också vara riktigt jäkla dåliga i år.

Jag tittade igenom Expressens »megamagasin« inför allsvenskan på lunchen och först och främst slogs jag förstås av faktumet att IFK Göteborgs Mattias Bjärsmyr gjort en så pass svag försäsong att han klipptes bort från den tilltänkta framsidan (som finns inlagd i mediearkivet) till den som finns i handeln:

Säg vad du vill om någon GIF-spelares tveksamma form på försäsongen – men ingen har varit så svag att någon redigerare känt behovet att byta ut dess blotta existens mot en märklig tomhet.

Och nej: det är klart att jag inte köpt Expressens bilaga (jag betalar av gammal princip inte för en produkt som betyg-likställer Dennis Olsson med Eric Larsson) utan den låg där, helt gratis, på jobbet. Inför premiären ska jag unna mig Sportbladets bilaga, som Sveriges just nu vassaste allsvenska fotbollspenna* Per Bohman till mångt och mycket arbetat ihop. Bara bilderna på när Stefan Löfven halvvolleyskjuter på Tommy Naurin inne på sitt statsministerkontor är värt Pressbyråpengen.

*= Simon Bank är åter efter pappaledighet först den 1 april, som jag förstått det.

(Slut på Branded Content.)

Vid läsningen av detta megamagasin slogs jag, utöver den luftiga Bjärsmyr-petningen, också av en insikt kring hur många andra lags supportrar som också har skäl att må riktigt dåligt inför den allsvenska premiären i helgen.

Helvete, vilken oklar kvalitet det är på trupperna i Halmstad, AFC United, Jönköpings Södra och Sirius, exempelvis.

Hade jag varit HBK-supporter hade jag suttit med färgkritor och försökt färglägga utskrivna papper över den gråmelerade spelartruppen, hade jag hållit på J-Södra hade jag nog satt privatspan på deras enda anfallare, oprövade Arni Vilhjalmsson, för att försäkra mig om att han inte är lytt och halt och hade jag hållit på AFC United så… ja, då hade jag nog bara blundat och hoppats på det bästa.

Och ja, jo, jag skulle också vilja räkna dit Hammarby – vars hela offensiv verkar bygga på att en ensam Pa Dibba, 29, ska överraska folk med sin rapphet i djupled.

Jag höjer ett varningens finger för att »ah, där är Pa Dibba han möter säkert felvänd—åh, nejfan!, han drog i djupled!!!«-reaktionen från allsvenska mittbackar kommer att bli mer sällsynt efter omgång noll.

Vi är långtifrån ensamma om att känna oss så här pass osäkra.

Och i kommentarsfältet var vissa inte alls särskilt oroliga. Till er är det bara att gratulera.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spamfilter *