Stifta ordentlig bekantskap

Ni vet hur det är.

Man har en trevlig dag online, sitter och slösurfar lite, skriver lite på en hemtenta.

nyspelare1

Och så kommer den. Nyheten om att GIF Sundsvalls spelarjakt verkar vara över.

Och att det handlar om en 20-årig offensiv mittfältare som »varit i Manchester Uniteds akademi« och »senast tillhört Birmingham« och redan då blir man… tveksam?

Offensiv mittfältare? Är inte det i stort sett den enda positionen i den tilltänkta 3-5-2-uppställningen där numerären känns relativt bra? Morsekoden, Gallblåsan, Stendörren, nye Kristinn?

Och så gör man en enda googling.

nyspelare2

Och ser att den iranske U21-landslagsmannen Navid Nasseri släpptes av Championship-klubben Birmingham i januari 2015, för över två år sedan, efter att ha avverkat ett halvår på sitt årslånga kontrakt. Man ser att han så sent som i söndags spelade en träningsmatch med AFC United efter att i januari ha nobbats av Coventry, hemmahörande i den engelska tredjedivisionen, där han testades i deras U23-lag.

nyspelare5

Och det rör sig, enligt vad sportchef Urban Hagblom säger till Sundsvalls Tidning, inte om något provspel, utan om att 20-åringen, som alltså verkar ha nobbats av AFC United?, plockas in för att – citat – »stifta bekantskap« med GIF Sundsvall.

Stifta bekantskap med klubben ska även 28-årige David Batanero göra. Den spanske mittfältaren kommer senast från ett lag i andraligan, vilket låter lovande (sett till att mittenlagen där skulle vinna allsvenskan), och nog skulle man vilja att han fyller de kriterier jag vill ha hos det sista GIF-förvärvet; att han är rejäl och någorlunda defensivt beskaffad så att inte lagbygget skulle falla ihop i en pöl ifall Lars Krogh Gerson drar en enda baksida.

Jag har dock inte läst 180 högskolepoäng spansk fotbollskunskap, så jag kan inte avläsa vad den här klubbhistoriken betyder:

batanero

Klart är att inte ens den spansktalande upplagan av Transfermarkt har några uppgifter på hans matchande genom åren, förutom en säsong (2015/2016) där han spelade ordinarie i den spanska tredjeligan.

Jag hoppas faktiskt att »stifta bekantskap« i det här fallet betyder mer »provträna och se ifall det här verkligen ska vara den sista pusselbiten i 2017 års allsvenska lagbygge« än att det betyder »nu går vi på Måndagsjazzen tillsammans och sedan kritar vi«.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spamfilter *