Offren spelar ingen roll så länge pengarna fortsätter att flöda

Vi pratade om privatiseringar på ett seminarium idag.

Tanken om att den kapitalistiska marknaden, den fria konkurrensen och viljan att generera vinst alltid, i precis alla sammanhang!, är en pådrivare för utveckling och kvalitetsförbättring genomsyrar som bekant hela vår svenska välfärd, varje dag och – som det ser ut – vartenda år framöver för alltid, amen.

Och det finns förstås tusen argument mot att försöka applicera samma principer som gäller flippandet av hamburgareinteraktioner med människor – jag rabblade ungefär hälften på seminariediskussionen – men om man vid något givet tillfälle bara skulle ha tid att yppa ett enda och du därför av förståeliga skäl vill gasta »MEN KAPITALISMEN HÅLLER PÅ ATT FÖRSTÖRA HELA JORDEN DET KOMMER ALDRIG ATT BLI BÄTTRE OM VI FORTSÄTTER SÅ HÄR SOM VI HAR GJORT VI MÅSTE SKAPA EN NY VÄRLD BYGGD PÅ ANDRA VÄRDEN ÄN VINSTER OCH UTDELNINGAR NUUUUU!!!«, ja, då kan den här filmen – som ligger på SVT Play – vara bra att ha i ryggen:

shadowworld

För om du innan inte var helt övertygad om att girigheten som vårt kapitalistiska system göder håller på att sabotera vår planet fullkomligt så lär du vara det efter att ha sett Shadow World (2016), som finns på SVT Play.

För även om det förstås är nog illa när det handlar om att de skattekronor som du och jag solidariskt betalar in hamnar i skatteparadis på grund av att man väger blöjor och kapar den faktiska tiden med de äldre i äldrevården så blir farorna med systemet kanske ännu lite mer tydligt och konkret när affärsidén handlar om att döda oskyldiga människor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spamfilter *