Ångestskrin

Framkallade gårdagens Åtvid-drabbning en viss ångest, en känsla som inte släppt under hela tisdagen?

Pirkt.se är i regel inte portalen att vända sig till för GIF-relaterad ångestdämpning, men den kan väl åtminstone slänga ut två fina musikstycken som kanaliserar ångest på ett förträffligt sätt.

r10e7

Matti Alkberg har släppt nytt, helelektroniska »Personer«, och det finns redan efter ett antal genomlyssningar mycket att älska. Inkörda »Tjugonde« förstås, mäktiga »F-F-F-Födas om«-basen under »I spenaten«, SD-troll-beskrivningen »Bygg en egen bomb, sjunga nationalsång, hota Åsa Lindeborg, älska Sabaton« och mycket mera, men allra bäst i är kanske ångestskriet 1.15 in i »Ingens slav«.

Efter »äh, vafan, jag bara gör det«: aaaaaauaah.

Ett annat ångestskri att rekommendera är Iiris Viljanens, från »Årstavikens Strand«.

Vem hade kunnat tro att det inte skulle vara ett fullständigt idiotiskt beslut att lämna Vasas Flora och fauna i det här läget, precis efter den hyllade debutskivan?

Men det perfekt utförda dovskriket om den fina kvällssolen i hens lägenhet, ganska precis fyra minuter in i debutsingeln, ger henne rätt.

Det om det. Det är gammal skåpmat för er som på riktigt kan musik, förstås.

r2y41

5 reaktion på “Ångestskrin

  1. Alkberg skulle kunna spela in en slagborr i 45 min och du skulle ge 5 av 5 utan att tveka. Jag skulle säg att nya är rätt medioker. Auto-tune, väldigt svaga texter och nödrim gör ingen glad.

  2. Haha, problemet med Alkberg är inte att han är för dålig på att skriva komersiel musik utan att han inte håller måttet. För dig räcker att han är en skön vänsterkille med rätt åsikter.

    • Klart att Alkberg slår det mesta (han är en skön vänsterkille med rätt åsikter, hallå?), men det där var inte helt oävet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spamfilter *